Shell Taşıt Tanıma Sistemi 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan akaryakıt harcamalarının tek..
Türkiye'nin ilk taşıt tanıma tistemi olan TTS, Türkiye sınırları içinde firmaların akaryakıt alımları için hızlı, kolay ve güvenli bir filo yönetim sistemi sunar.
Shell Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan akaryakıt harcamalarının tek merkezden kontrol altına alınmasını sağlayan bilgisayar destekli bir Filo Yönetim Sistemidir. Bugün ülke genelinde Shell markası ile taşıt tanıma hizmeti veren 1000’i aşkın istasyon sayısıyla 40.000 firmanın 600.000 aracına hizmet vermektedir.
Shell Taşıt Tanıma Sistemi (TTS) Nedir ?Shell Taşıt Tanıma Sistemi (TTS) ile araçlarınıza ait yakıt alım raporlarına plaka, tarih, istasyon bazında dilediğiniz an ulaşabilir, limit işlemlerini yapabilirsiniz.
Tüketim miktarınıza göre firmanıza özel tekliflerden yararlanabilirsiniz.
Araçlarınıza ait günlük, haftalık ve aylık olmak üzere tüm raporlarınıza ulaşabilir ve limitlendirme yapabilirsiniz.
Ayda 2 defa kesilen toplu faturalar ile muhasebesel olarak iş yükünüzü azaltabilirsiniz.
Her bir ikmal için ayrı ayrı fiş alıp, tek tek muhasebeleştirmek yerine tüm alımlarınız ayda 3 fatura olarak tarafınıza gönderilir.
Filo araçlarınıza akıllı anahtarlık yada akıllı halka cihazları sayesinde vakit kaybetmeden, aracınızdan inmeden yakıt ikmali yapılır.
Filo araçlarınıza Shell 1200'e yakın Shell istasyonlarında ikmal yapabilirsiniz.
Size sunulan dijital platformlarda filonuzu kolaylıkla yönetebilirsiniz.
Hayır aynı değildir.
Taşıt Tanıma Sistemi otomatik ödeme sistemidir
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi otomatik faturalandırma sistemidir.
Evet geçilmesi zorunludur.
UTTS kapsamında yer alan taşıta, TTB taktırılmaması akaryakıt alımını kısıtlayan bir durum değildir. Ancak, UTTS'de düzenlemeyen akaryakıt fişleri gider beyanında kullanılamayacak ve mükelleflerin bunları vergi indirimine konu etmeleri mümkün olmayacaktır.
Hayır, bulunamaz Şirketlerin mutlaka UTTS web sitesine kayıt olması ve sipariş için açılacak talep alanına şirketinize/araçlarınıza ait bilgileri girmesi ve aynı alandan montaj firması seçerek cihaz siparişi vererek ödeme yapması gerekmektedir. Akaryakıt firmalarına arayüz verilmemiştir. Dolayısıyla akaryakıt firmaları firmalar adına cihaz alamamaktadır. Tekrar hatırlatalım; Cihaz montaj süreci netleştiğinde, yetkili montaj firması ve süreçle ilgili sizlere gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeyi yapacağız.
Ödemeler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ve aşağıda bilgileri bulunan banka hesabına yapılacaktır. Ödeme işlemi, taşıt ekleme süreci tamamlandıktan sonra, belirtilen banka bilgileri kullanılarak gerçekleştirilebilir.
Hesap Bilgileri:
Hesap Adı: Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi
IBAN: TR91 0021 1000 0004 0000 1000 22
Her araç başına 1810 TL + KDV’dir.
Kiralık araçlar için kullanım hakkı kiralama yapan şirket veya kişide olduğu için cihaz ücretini kiralamayı yapan firma ödeyecektir.
Hayır olmayacak aynı şekilde fatura kesimine devam edeceğiz fakat UTTS kaydettirmediğiniz takdirde araçlarınızı faturaları gider olarak gösteremeyeceksiniz.
Şahıs şirketleri tarafından ticari faaliyet amacıyla kullanılan taşıtların akaryakıt harcamalarının gider olarak gösterilmek suretiyle vergi indirimine konu edilmesi halinde, bu taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu vardır. Aksi durumda bu taşıtlara ait akaryakıt harcamaları vergi beyanında gider olarak gösterilemeyecektir.
AH cihazları UTTS cihazları takıldığında otomatikman iptal olacaktır. UTTS cihazlarını taktırmadan önce mutlaka şirketimizden yeni cihazınız Smart pay (telefon aplikasyon) ya da akıllı anahtarlık teminini gerçekleştirin.
Sadece UTTS cihazınızı taktırıp eski cihazlarınız ile UTTS pompalarından anahtarlık veya Smart Pay kullanıma devam edebilirsiniz.
UTTS geçiş yükümlülüğü kapsamında akaryakıt dağıtım şirketlerine ait Taşıt Tanıma Sistemlerini kullanan bireysel taşıtlara 30 Haziran 2025 tarihine kadar TTB taktırma zorunluluğu bulunmaktadır.
TTS ve diğer ürünlerimiz olan Pratik Kart veya Partner Card üzerinden ikmali gerçekleştirilen tüm cihazlarımızın, hizmetlerimizin ve teknik altyapımızın UTTS ile entegre olması için çalışmalarımız devam ediyor. Süreç ilerledikçe ve teknik altyapı gereklilikleriyle ilgili Darphane’den bize bilgi geldikçe, biz de size ileteceğiz.
Akıllı Anahtarlık cihazı ile yakıt alan jeneratör iş makinesi gibi araçlar bidona yakıt alıyor, nasıl bir yol izlenecek? Tebliğde forklift ve iş makinaları için detay bir bilgilendirme olmamakla birlikte, yeni bir bilgi gelene kadar mevcut düzende olduğu gibi bu araçlar Akıllı Anahtarlık seçeneği ile yakıt ikmaline devam edeceklerdir. Bidona yakıt alımı da yeni bir bilgi gelene kadar mevcut düzende olduğu gibi emniyetten alınan belge ile devam edecektir.
TTB (Taşıt Tanıma Birimi) cihaz montajının ortalama 15 dakika sürdüğüne dair bilgilendirme yapılmıştır. UTTS sonrası bakım ve kontrol gerekmeyeceğini yorumlamaktayız. Bunun dışında ek bir bilgi Darphane tarafından paylaşılmadı.
Bu ürünlerimizin kullanımı mevcut haliyle devam edecek olup, UTTS ile entegrasyonu yapılacaktır. TTB takılan şirket aracı istasyona gidip istasyon çalışanına mevcut süreçte olduğu gibi kartını verecek ve yakıt ikmaline devam edecektir. Bu noktada önemli olan yakıtın UTTS adasından yapılmasıdır.
Burada bulamadığınız sorularınızın cevabını UTTS resmi müşteri hizmetleri numarası ile darphaneden destek alabilirsiniz. 0850 209 8887